Sibling

Beszélgetés a punkról és a szépségről a lázadó londoni Sibling csapattal: Cozette McCreery, Sid Bryan, Judy Blame stylist és Sharon Dowsett sminkmester

A Made for Fashion együtt dolgozik a vezető divattervezőkkel, sminkmesterekkel és őszintén beszélgetnek a kreativitásról, kollaborációkról és a kifutókról.

Cozette McCreery és Sid Bryan alapította a Siblinget 2008-ban, és ők váltak a punk téma lázadó képviselőivé. A 2017 ősz/tél sem más - sőt van egy igazi punk a csapatban, Judy Blame stylist. Blame alkotta a 80-as években Neneh Cherry ruháját, dolgozott Louis Vuittonnal és Comme des Garçons-al egyedi kiegészítőkön. Régóta barátok McCreeryvel és Bryannal, ez volt az első alkalom, hogy együtt dolgoztak vele, mint stylist a Princess Di, Lee Scratch Perry és Antoni Gaudi inspirálta kollekción.

Egy ilyen eklektikus mixnél a smink megköveteli a profizmust - Sharon Dowsett itt jött a képbe, aki több, mint 25 éve sminkmester és alkotásai megjelentek a Vogue, Harper’s Bazaar, i-D és a The Face magazinok oldalán. Dowsett és Blame is régi barátok, ezzel álomcsapattá téve a" négyes bandát". Beszélnek a stílusról, szépségről és a narancssárga rúzs fontosságáról.

McCreery: Gaudi, Princess Di és Lee Scratch Perry nevei ismerősen csengenek számunkra, másoknak nem biztos, hogy jelentéssel bírnak! A kollekció kiindulópontja a barcelonai Güell Parkban levő csempék.

Bryan: A mozaikokban a színek különbözősége, a textúra és a törött grafikák jelennek meg. Azonnali inspiráció volt. Textil és divat szempontjából ez egy 'wow' érzés. Ekkor történnek az érdekes dolgok: amikor az ötletek, minták, a mentalitás és a hozzáállás találkozik.

"Imádjuk az olyan embereket, mint Bananarama, The Slits, Grace Jones és Siouxsie Sioux. Csendesek, de van véleményük." – Cozette McCreery, Sibling

McCreery: Judy hozta be a Lee Scratch Perry részt, mert úgy láttam, hogy a minták egy hullámhosszon vannak. 18 vagy 19 éves korom óta ismerem Judyt. Szerintem néha jobban ismeri a márkát, mint mi, olyan, mint egy harmadik szem! Ő is a baráti család része. Másrészről olyannal szeretett volna dolgozni, akivel kapcsolatban volt, és ez Sharon.

Blame: Utálok belegondolni, hogy Sharon és én mióta dolgozunk együtt….(viccel) Amikor először találkoztunk, az i-D magazinnak csináltunk fotókat elképesztően ideges volt, mert velem dolgozott. Nem tudom miért. Minden barna és rozsda színű volt. Minden lányra más színű rúzst tett, és ez volt az egyik dolog, ami összehozta a történetet. Azóta arra gondolok, hogy "hát, ő rendben van."

Dowsett: Judy mindig jó irányba terel minket, szóban és látványban is. Cozette és Sid társaságában végigvettük a kollekciót, azt mondta, hogy a ruhák punkosak és sikkesek és mutatott egy képet, amin együtt dolgoztunk a 80-as években Thierry Muglerrel.

Blame: Sharonnak nagyon jó a hangerőszabályozója - szükség van ilyen típusú sminkmesterre a műsorhoz és nekem, mert néhány influenszer nagyon különböző volt - a smink egy remek módja annak, hogy összehozzuk az embereket. Piros és kék a két legfontosabb szín a kollekcióban - ez volt az alap Sharon számára.

Dowsett: Rengeteg piros és kék kombinációval kísérleteztünk, de a piros egy kicsit erős volt a szemhéjon. A narancssárga barátságosabb és jobban visszaadja Gaudi mozaikjait, ami a tervezőt inspirálta. A grafikus tusvonalat választottuk, ami az üzletet jelképezi, egy kevés fehér ceruzával. Néhány lány piros és narancssárga színkombinációt hordott; mások tengerkék és kék színeket viseltek. A férfiak egyszerűen kékes szempillaspirált hordtak, átfésült szemöldökkel, kevés korrektorral és hidratálóval.

McCreery: Imádjuk az olyan embereket, mint Bananarama, The Slits, Grace Jones és Siouxsie Sioux. Csendesek, de van véleményük. Férfiaknál Bruce Weber, a 90-es évekbeli Versace reklám mindent elmond. A srácoknak jól kell kinézniük…egy kis bőrcsillogás sosem árt.

Dowsett: Az ajkak matt vörösek, vagy fényes sötétkékek voltak. Dominic, a MAC senior sminkmestere (aki több szezonon keresztül is együtt dolgozott a Sibling márkával), óvatosan bánt a kék színek keverésével és egy kis lilát is feltett, amikor Judy úgy gondolta, hogy egy kicsit zöldnek tűnik a smink a próbán. Ez a legcsodálatosabb a M.A.C sminktermékekben - egyedivé teheted! Narancssárgát vittem fel az ajkakra, mert szerettem volna a klasszikus vonalat megjeleníteni és eszembe jutott, amikor egyszer Helmut Newton azt mondta a Vouge szerkesztői megbeszélésen, hogy: "Szeretem a narancs ajkakat drágám..."