Charlie Barker

Ki gondolta volna, hogy ennyire kimerítő szociálisnak lenni? Ismerd meg a Nagy Britanniában született modellt, művészt és szociális média jelenséget, Charlie Barkert.

A GLOBAL HEROES-BAN OLYAN SZTÁROKAT ÁLLÍTUNK A REFLEKTORFÉNYBE, AKIK CSELEKEDETÜKKEL GLOBÁLIS HATÁST ÉRHETNEK EL

A brit szociális média szenzáció, művész és modell, mindent szeret, ami merész és élénk. Charlie Barker, a Carnaby Street-i üzlet felső szintjén pizsamájában ül a M·A·C Pro szobában mosolyogva, az arcába lógó kócos narancssárga hajával.

Azon kívül, hogy készen áll a Halloweenre, nem nagyon gondolkodott azon, hogy milyen lesz a külseje este. Ő és a modell barátnői cukorkákon és pezsgőn osztozkodva világosítják ki a szemöldökeiket és nézegetik a telefonjukat inspirációért. A Kultúra csapat leült beszélgetni Charlieval (és a legjobb barátjával Patrickal), hogy kiderítsék, milyen az élet 19 évesen, félmillió követővel.

Milyen sminket készítesz?
Charlie: Fogalmam sincs! Bohóc szeretnék lenni - de nem ijesző, hanem egy csinos bohóc. Nem csináltam hozzá moodboardot, csak a fejemben van. Fehér arc, rajzolt szempillák, rózsaszín almácskák és rengeteg rúzs.

Szóval, mint egy 70-es évekbeli bohóc baba…
C: Igen, az ijesztő rész a személyiségemből fakad - egy kifogás, hogy miért lehetek ijesztő. Nem találtam ki hozzá ruhát, ezt az utolsó pillanatra hagytam. Tavaly egy hónappal előre tudtam mit veszek fel. Egy bérgyilkos voltam. Előtte pedig Demóna. Két nagy szarvat készítettem és egy remek sminket.

Magadnak készíted általában a sminked?
C: Igen, szeretek vele kísérletezni. A legtöbbször alkalmazott extrém sminkem, ami egyben egyszerű is, az a rózsaszín szemhéjpúder. Aztán befestettem a hajam narancssárgára és rózsaszínre, és rengeteg szempillaspirált használok. Újra alkottam David Bowie egyik megjelenését.

"A legtöbbször alkalmazott extrém sminkem, ami egyben egyszerű is, az a rózsaszín szemhéjpúder. Aztán befestettem a hajam narancssárgára és rózsaszínre, és rengeteg szempillaspirált használok. Újra alkottam David Bowie egyik megjelenését."

Melyiket?
C: A Goblin Királyt a Labyrinthből! Egy bulira készítettem el. Lady Gaga ARTPOP megjelenését is megcsináltam instagramon. Elég sok Lady Gaga sminket készítettem már el. Szerintem már kinőtt sok korábbi jelmezéből. Úgy érzem megértem őt, hogy továbblépett.

Kitől inspirálódsz még?
C: Nem olyan sok embert találtam, aki inspirál, de az interneten sok képet találok, amikről úgy gondolom, hogy megtudom csinálni a saját verziómat is. Általában az ötleteket a Tumblr oldalról szerzem.

Patrick, te mi leszel ma este?
P: Én csak jól szeretnék kinézni. Nem szeretnék olyat, ami túl sok. Nem érzem úgy, hogy szükséges rengeteg sminket használni. Szeretek szempillát göndöríteni és átlátszó szempillaspirált viselni.
C: Régen sokat sminkeltél.
P: Néha nőként öltöztem fel; nagyon jól néztem ki. Úgy hívták Trish. Rendetlen lány volt. Most visszaöltöztem Patté. Trishből Pat.

Hogyan ismertétek meg egymást?
C: Fotóztam a legjobb barátjával, aztán megszerettük egymást. Egy darabig együtt éltünk a diákszállásomon.
P: Ez egy teszt, az egyik lakrészen. Jó volt az a pár hónap. Aztán beköltöztem a drag queenek házába, és megszületett Trish.
C: Trish vad volt, és a saját dolgaival törődött. Sokat tanultam tőle.

Milyen amikor elmentek bulizni mostanában?
C: Az emberek kiakadnak, amikor egy formális eseményre őrült sminket teszek fel. Én meg erre, " Hoppá, másik esemény.."
P: Egyik este farmerfelsőben és farmernadrágban mentünk el bulizni, amikor mindenki más öltönyben volt. Minket nem érdekel mit gondolnak mások.
C: Megtanulod megszokni, mert amikor úgy döntesz, más leszel, mint a többiek, az emberek minden egyes alkalommal reagálni fognak rá.

Mikor festetted be a hajad narancssárgára?
C: Amikor meghalt Bowie. Általában minden héten megváltoztatom a hajszínem, szóval a 10 hónap elég sok időnek számít nálam. Bár, a narancssárga minden árnyalata meg volt már. 16 évesen kezdtem kifehéríteni.

És a szemöldököd?
C: Három évig fehérítettem a szemöldököm. Állandóan fehéríteni kell, különben a töve visszanő és az nagyon furcsán néz ki.

A hajápoláson kívül miből áll egy átlagos napod?
C: Szépművészetet tanulok a University of East Londonon. De épp most vettem egy hajót, amin élhetek, szóval felnőttes dolgokat csinálok. Most épp Hackneyban van, két napja vitettem oda. Nagyon sok munkám - fotózásom - volt mostanában a divathét után. Végigcsináltam sok bemutatót, volt amelyiket néztem, volt, amiben szerepeltem, plusz, sok eseményre mentem, dolgoztam, utaztam és rengeteget fotóztam... Ki gondolta volna, hogy szociálisnak lenni ennyire fárasztó?