Kik vagyunk?

A M·A·C-ről

A M·A·C a világ vezető professzionális sminkszakértője, hozzáértésünk mögött a sminkelés MŰVÉSZETÉBEN szerzett tapasztalatunk áll.

A M·A·C a sokszínűséget és az egyéniséget ünnepli - minden korosztály, népcsoport és nem számára nyitottak vagyunk.

A M·A·C profi sminkmesterek büszke KÖZÖSSÉGE, akik együtt dolgozva látványossá teszik a mindennapi életet.

A M·A·C a divat élén állva DIKTÁLJA A TRENDET, együttműködve a divat, a művészet és a popkultúra legnagyobb tehetségeivel. Sminkmestereink világszerte számos divathét rendezvényeinek hátterében dolgozva teremtik meg a legújabb divatot.

A M·A·C a TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS elkötelezett híve, olyan kezdeményezésekkel, mint a VIVA GLAM és a M·A·C AIDS Alapítvány, amelyek egyedi kultúránk szívét-lelkét jelképezik.

Egy kultusz születése:
a felismeréstől a jelenig!

Minden korosztály, népcsoport és nem számára… Egy professzionális smink-brand, amely világszerte divathét-rendezvények hátterében állva diktálja a trendeket. Ma a M·A·C már számtalan dolgot jelent, a bolygó minden táján élő milliónyi rajongónk számára, de a szépség globális jelenségének el kellett indulnia valahol.

A Make-Up Art Cosmetics története a kanadai Torontóban kezdődött. Frank Toskan sminkmesternek és fotósnak, illetve Frank Angelo szépségszalon-tulajdonosnak elege lett abból, hogy nincsenek olyan sminktermékek, amelyek fotókon is jól mutatnak, ezért úgy döntöttek, hogy létrehozzák a sajátjukat. Először saját konyhájukban készítették a kozmetikumokat, majd szalonjukból egyenesen sminkmester kollégáiknak, modelleknek és fotósoknak adták el azokat. Rövidesen a stylistok és divatszerkesztők is felismerték, hogy mivel van dolguk. Ahogy egyre gyűltek a magazinokba fotózott anyagok és a szóbeszéd útján is terjedt a hír, ők ketten 1984 márciusában megalapították a M·A·C-et, egy torontói áruház egyik pultjánál.

Megközelítésüket a divatos praktikum jellemezte, sminkes termékeiket kompaktok helyett fekete tégelyekben árusították. Míg a többi fő sminkmárka abban az időben főleg a bőrápolás területéről érkezett, a M·A·C a színek legfőbb szakértőjeként alapozta meg hírnevét. A pultnál profi sminkmesterek álltak, ami először fordult elő az iparág történetében. Az egyik legnépszerűbb termékük az élénkvörös matt rúzs volt, amely az akkor világhírre törő Madonna egyik fotózásának köszönheti népszerűségét. Az énekesnőt egyébként később egy M·A·C pólóban is láthatták a rajongók.

A cég viharos gyorsasággal vetette meg a lábát a szépségiparban, olyan termékekkel, amelyek a rafináltságot ötvözték az elegáns stílussal és extravaganciával. A M·A·C üzletmenete is jócskán eltért a megszokottól: ahelyett, hogy hagyományos reklámokon keresztül növelték volna az eladások számát, a M·A·C a gondosan összeállított termékpalettájának egységére helyezte a hangsúlyt. Ehhez az arculathoz jött egy cseppnyi polgárpukkasztás. A M·A·C egy olyan cég, amely mindenekfelett az egyéniséget és az önkifejezést értékeli leginkább és mint ilyen, hatalmas lendületet és színpadiasságot hozott az elegáns M·A·C üzletekbe és az áruházi eladópultok világába.

1994-ben, ahogy a HIV és az AIDS terjedt a bolygón, a M·A·C a HIV/AIDS-szel foglalkozó szervezeteket nevezte meg, mint a vállalat jótékonysági tevékenységének haszonélvezőit, ezzel egy időben megalapítva a M·A·C AIDS Alapítványt. Napjainkig a VIVA GLAM kampány több mint 340 millió dollárt gyűjtött a HIV/AIDS ellenes kutatásokra, szóvivői között pedig olyan hírességek találhatóak, mint Lady Gaga, Pamela Anderson és Nicki Minaj.

A M·A·C 1994 óta az Estée Lauder Companies tagja, termékeit pedig több mint 90 országban árusítják világszerte. A cég folyamatosan dolgozik új termékek és termékkategóriák, illetve évente több mint 50 kollekció kifejlesztésén, amelyek mind a fogyasztók és a profi sminkmesterek igényei szerint készülnek.

A popkultúra, a művészet és divat világának olyan neveivel dolgozunk együtt mint Rihanna, Lorde, Proenza Schouler, a Rocky Horror Picture Show és Brooke Shields. Az ilyen kollaborációknak köszönhetően a M·A·C kulcsfontosságú márka, amely meglévő rajongóival szoros kapcsolatot ápol, miközben folyamatosan újabb és újabb rajongókra tesz szert. Sminkmestereink folyamatosan jelen vannak a világ több mint 200 divathét-rendezvényén, és olyan nevekkel dolgoznak együtt, mint Prabal Gurung vagy Vivienne Westwood. Mindez együtt biztosítja azt, hogy a M·A·C világ vezető márka, amely magát a divatot is diktálja.