Hannah Weiland

Készülődjünk és beszéljünk akár a Pokémonokról, szőrmentes divatról és sminkkreációkról a SHRIMPS tervezőjével, Hannah Weilanddal

A Made for Fashion együtt dolgozik a vezető divattervezőkkel, sminkmesterekkel, és őszintén beszélgetnek a kreativitásról, kollaborációkról és a kifutókról

Hannah Weiland, a londoni menő tervező áll a gyorsan fejlődő Shrimps márka mögött, mely ismert a színeiről, állatbarát műszörme kabátairól és szeszélyes, nőies alkotásairól. Ebben az évben házigazdája volt egy halloweeni partynak egy New York-i penthouseban, ahova az összes barátját meghívta. Különleges vendégként ott volt DJ Chelsea Leyland, Kate Foley tervező, Antonia Marsh kurátor és Kesewa Aboah modell, hogy megalkossák a fantáziadús halloweeni sminkeket öt MAC sminkmesterrel. Leültünk beszélgetni Hannahval a Pokémonokról, szőrmentes divatról, a legrémisztőbb rémálmáról és a sminkről, ami miatt inkább meghalna, minthogy ne viselje...

Ebben az évben ő mindenki kedvenc zsebszörnye...
"Én vagyok Pikachu! Olyat szerettem volna viselni, ami jól néz ki a műszörme pufi kabátomhoz, és imádom a 2015-ös tavaszi nyári szezon sárgáit. Pikachu gyapjú kezeslábast viselek, sárga szőrős Shrimps x Sophia Webster cipővel és egy sárga szőrős Shrimps kabáttal. Kicsi fülek vannak a kapucnin, de a hajamnak kell egy kis idő, amikor már nincs az útban, és feltudom tenni a kapucnit. Szőke is vagyok, szóval minden szőke, arany és sárga - boldog színek! Azt akarták, hogy az arcom is sárga legyen, de azt mondtam, bocsi - nem vagyok a Simpsons! családból!"

A különbség a New York-i és a londoni halloween között…
New Yorkban bármi lehetsz halloweenkor! Londonban bármi lehetsz - feltéve, ha az illető már nem él. Múlt évben, amikor Katy Foley halloweeni bulijára jöttem, rózsaszín tintahal voltam. Garnélarák akartam lenni, de nem találtam ilyen jelmezt sehol. New York ősszel is tökéletes Shrimps ruhák viseléséhez, mert napos és hideg, szóval felveheted a napszemüveged és a Shrimps kabátodat egyszerre. Hiányzott, hogy ebben az évben nem volt kutyafelvonulás, mert én hatalmas kutyarajongó vagyok. Van egy Lionel nevű kutyám - neki sushi kosztümöt választottam volna."

"Halloween a legjobb alkalom arra, hogy önmagad lehess," mondta a MAC sminkmestere Fatima Thomas. "Nem kell, hogy egy meghatározott kosztümöd legyen Halloweenra - vegyél fel valamilyen ruhát és sminket, amit egyébként nem viselnél, mert ezen az alkalmon kiélheted a kreativitásodat és a művésziességedet. Olyat viselj, amit mindennap nem vennél fel, mert ma bulizhatsz!"

Shrimps inspirálta kosztüm…
"A barátnőm, Daisy rózsaszín flamingonak öltözött és Shrimps ruhákat viselt. Ezelőtt sosem láttam őt lila szemsminkkel, szóval a mai este tökéletes alkalom volt a kísérletezéshez. Először a The Ring filmből akart beöltözni a lánynak, de megtiltottam neki, mert mindig rémálmaim vannak tőle. Kate Foley is Shrimps ruhákban volt - vörös Gerald ruhában - apró bársony pöttyökkel, és Piroskának öltözött a Piroska és a farkasból. A testvérem szellemírtó jelmezben lesz, van aki a feleség lesz a Kill Billből, lesz egy halott autószerelő és egy pár lány ápolónak öltözik. Szerintem nekem van eddig a legjobb sminkem!"

A smink, ami miatt inkább meghalna, minthogy nélküle menjen az utcára…
"Amióta felfedeztem a pirosítót, nem tudok utcára menni nélküle. Előtte sosem viseltem, de egyik barátnőmtől kaptam tavaly szülinapomra. A bronzosítót és a barnítókrémeket nem szeretem, de kipróbálnám, csak valószínűleg inkább koszosnak néznék ki a végén. A szempillaspirál az életem! Az sem baj, ha meztelenül látnak, amíg van rajtam szempillaspirál!"

Hogyan szervezzünk sminkbulit…?
"A készülődés a legjobb rész! Ezért találtuk ki, hogy meghívunk embereket, hogy együtt készülődjünk, megcsináljuk a sminkünk, felöltözzünk és nasizzunk, iszogassunk. A MAC készítette a sminkem a showra és imádom az összes színt, és mindegyik sminknek olyan jó az illata. Amíg a sminkemet csinálták, meg akartam ENNI az összes sminket! Remélem, hogy mindenki szereti a végeredményt, és van egy emlékezetes éjszakája. Annyira jó érzés, ha megcsinálják a sminked Halloween estéjére - ez egy különleges bánásmód."