Hana

A Los Angeles-i HANA, a jövő egyik nagy popsztárja nagy port kavart, miközben a Grimes-szal turnézott. Most egyedi stílusának gyökereiről mesél.

Váratlan Sztárok rovatunkban kreatív, a zenei, művészeti vagy éjszakai élet
kreatívjai mutatják be azt a három inspiráló forrást, akik befolyásolják a stílusukat.

Ha a zenevilág legbefolyásosabb női támogatják az embert, akkor valószínűleg valami nagy dolog kezdetéről van szó. HANA jó úton jár, mivel olyan nevek támogatják, mint Grimes és Lorde.

Még csak most próbálgatja az oroszlánkörmeit - turnézott a Grimes-szal és a velük együtt dolgozó Blood Diamondsszal közösen társproducere volt debütáló kislemezének. Hana ennek ellenére máris komoly rajongói bázist tudhat magáinak, dallamos, Cyndi Lauper világát idéző popdalaival.

A 90-es évek vagány csajának stílusát idézi - gondolj a pink hajú mangákra, bakancsokra, szűk farmerokra és piercingekre - Hana több szempontból is különbözik a kortársaitól azáltal, hogy képes egyedi lenni, illetve számos trendbe illeszkedni egyszerre. A vele való kommunikáció hemzseg a felkiáltójelektől!!! mivel nagyon izgalmas dolog egy befutott popsztárral turnézni, főleg, ha az ember még annyira új a szakmában, hogy még csak egy pár, dallamos popsláger lapul a Soundcloud oldalán:“Clay” “Avalanche.”

A "Clay" videoklipje alacsony költségvetésű, "barkács" video, amely a turnézás kulisszái mögé kalauzolja a nézőt - álldogálás az üres stadion előtt, mikrofonpróba, álldogálás a színpad mellett - majd, természetesen a hatalmas élmény, amikor tényleg HATALMAS tömeg előtt kell énekelni. Hana most három kedvenc stílusikonjáról mesél.

MEL B: "Amikor általános iskolába jártam, rajongtam a Spice Girls-ért. Scary Spice volt a kedvencem, mivel rajta mindig azt láttam, hogy menyire jól érzi magát. Hihetetlen, botrányos szerkókban járt, de mindig úgy tűnt, hogy ő érzi magát a legkényelmesebben a lányok közül. Szeretem, ha valakinek a stílusa vad, mégsem erőltetett - ő pedig mindig nagyon laza volt."

"Ő is és Gwen Stefani is nagy hatással volt rám kislányként, én meg büszke voltam rá, hogy milyen botrányos szerelésekben jártam iskolába. Platform-cipő, kockás harisnya, batikolt szoknya kockás inggel és copfokkal. De a legjobb szerkója és a legjobb stílusa a “2 Become 1klipjében volt - rövid top, oldalzsebes nadrág és hosszú, limezöld kabát? Naná!"

GWEN STEFANI: "Először akkor láttam Gwen Stefani “Just A Girl” amikor David Letterman showjában előadta a "Just A Girl"-t. 7 éves voltam. Emlékszem, mindig a homlokához emelte a kezét, amikor azt énekelte "I had it up to here" én meg úgy éreztem, hogy nála senki sem lehet coolabb.

"Teljesen lenyűgözött, hogy látszólag mennyire nem érdekelte, amit mások gondoltak. Olyan volt, mint egy pin-up lány, aki bárkinek szétrúgná a seggét. A mai napig, 20 évvel később is hihetetlenül szórakoztató előadó, aki mindig tökéletesen néz ki. Tőle tanultam meg, hogy milyen az, ha az ember jól kijön a sminkkel és a divattal, mint ahogy azt is, hogy mitől érzem magam kényelmesen, hogy mitől érzem magam önmagamnak."

Arwen a Gyűrűk urából: "Elolvastam a trilógiát és nagyon nagy hatással volt rám az elfek leírása. Amikor bemutatták a filmeket, teljesen megszállott lettem, a szobám tele volt poszterekkel. Megpróbáltam úgy befonni a hajamat, ahogy Arwen és Galadriel tette - persze nem sikerült. A fantasy-val és Tolkiennel való megismerkedésem valamelyest megszelídítette a stílusomat. Még jobban megnövesztettem a hajamat és lazább felsőket és ruhákat kezdtem el hordani, meg lágyabb sminkeket is (ami mellé azért katonai bakancsot vettem fel)."

Fontos számodra a kényelem?
HANA: "Kulcsfontosságú. Ha kényelmetlenül érzem magam, nem tudok 100 %-ot teljesíteni, vagy nem tudok teljesen önmagam lenni. A stílusomat úgy írnám le, mint a vidám, az extrém és a légies keveréke. Mostanában akkor érzem magam jól, ha bő ingeket, vicces leggingst, magasszárú cipőket és bőrdzsekit hordhatok. Azzal lágyítom a képet, hogy befonok pár tincset a hajamban. Nem szeretek túl csajos lenni, szóval a ruháimhoz általában bakancsot, vagy sportcipőt húzok. Szerencsére nem érzem a nyomást, hogy egy bizonyos stílusom legyen.


Szoktál kísérletezni a sminkeddel?
HANA: "Állandóan! Játszottam egy picit a fehér arcfestéssel és a csillámporral. Kipróbáltam a hajamban különböző választékokat és fonási technikákat. Mindig vicces kísérletezni és új dolgokat kipróbálni, még akkor is, ha ezekből egy-egy dolog nem válik be! Nincsenek napi rituáléim, de minden reggel és este alaposan arcot mosok. Amikor elmegyek otthonról, általában rohanok, szóval, amikor sminkelek, csak feldobok egy kis alapozót, púdert és pirosítót - ez csaknem minden nap így van. Ha koncertre megyek, akkor többet szoktam játszani, főleg a tussal és a "Media" M·A·C rúzzsal - ez a kedvenc színem és majdnem tökéletesen passzol a hajamhoz."