MICHÈLE LAMY

A népszerű tervező, Rick Owens elmaradhatatlan partnere a szépséghez fűződő, érzelmes, grandiózus és egyedi viszonyáról beszél.

Az Én Szépségem rovatban a divat és a kultúra legizgalmasabb arcai saját szavaikkal mondják el, hogy mit jelent számukra a szépség.

Ő Rick Owens felesége és elmaradhatatlan munkatársa, egyben a márka zabolátlan szépségének megtestesítője, tetovált ujjakkal, egy farkas kék szemeivel és a homlokán húzódó sötét pigmentcsíkkal. Michèle Lamynak emellett azonban büntető ügyészi végzettsége, egyszeri film produceri tapasztalata, elképesztő intellektusa és hatalmas szíve van.

"Emlékszem, 17 éves koromban Tunéziában egy filmet forgattam néhány barátommal. Találkoztunk a berberekkel, akik teljesen lenyűgöztek. Imádtam a ráncaikat, a száraz bőrüket, az apró tetoválásaikat. Az én bőröm nagyon gyorsan lebarnul, ha a napon vagyok. Sosem használok alapozót, az a hitvallásom, hogy az apró bőrhibákat ünnepelni kell. Szeretnék erős fekete vonalakat a szemeim köré, mert nagyon kék szemeim vannak - így hordják a berberek is.

"Nem tudom megmagyarázni, hogy miért rajzolok minden reggel egy fekete vonalat a homlokomra. Mint ahogy nem tudom megmagyarázni a karkötőimet, a gyűrűimet, a fülbevalóimat…a tetovált ujjaimat, a fekete körmeimet és az arany fogaimat a gyémántokkal…

"Sosem aggódom a ráncok és a korom miatt. Louise Bourgeois is annyira gyönyörű volt 90 évesen. Ez bizonyára olyasvalami, amit az anyámtól hozok - 96 évesen halt meg és annyira elegáns volt. Amikor tinédzser voltam, azt mondta, mennyire szép lehet valaki és mennyire szépnek is érezheti magát valaki 40 fölött."

"A szépség az önkifejezés egy módja és azé, hogy elhelyezzük a saját történetünket a világban."

"Szerintem sosem szabad elfedni semmit, csak kiemelni - ezért nem is gondolkodom rajta, hogy hogyan sminkeljek. A szépség az önkifejezés egy módja és azé, hogy elhelyezzük a saját történetünket a világban. Ez lehet bárhol, lehet valaki egy morszi törzsből, de lehet Marlene Dietrich is..."

"A gyűrűimet akkor is hordom, ha nem is megyek sehova. Kifestem a szemeimet, mert ez vagyok én. Rick és én minden nap lemegyünk az edzőterembe. Futunk, boxolunk, énekelünk egy kicsit és viccelődünk. Ezután egy csepp parfüm és egy csepp a Casablanca-i liliomokból és már kész is vagyok!"