THE BLONDS & KABUKI

A The Blonds dinamikus tervezőpárosa és Kabuki, a smink élharcosa sztárokról, szuperhősökről és túlzásokról beszélgetnek.

A Made for Fashion vezető divattervezőket és sminkmestereket állít párba, hogy őszintén beszéljenek kreativitásról, közös munkáról és a kifutók világáról.

A The Blonds olyan márka, amely szinte hedonista szélsőségessége miatt kedvelt. Phillipe és David Blond a jellegzetes szőke hajú páros, akik 2008-ban indították el a márkát. Talán hívhatjuk őket a divatvilág Liberace-inak is, mivel azért élnek, hogy mindenhová belopják a pompát: a flitterektől a szegecseken át a láncokig és tollakig - ehhez a szivárvány összes színében pompázó hegyikristályok és ékszerek passzolnak. Ez a harsány páros egy két lábon járó szuperlatívusz olyan kreációkkal, amelyek a legvadabb, legnagyszerűbb és legcsillogóbb világot képviselik. A szikrázó pompa iránti elkötelezettségüknek köszönhetően olyan szupersztárokat tudhatnak klienseik között mint Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry és Beyoncé.

A The Blonds jellegzetes glamazonjainak a sminkkirály Kabuki varázsolja elő a tökéletes look-ot. Kabukit sajátos egyedi látásmódja jellemez, amelytől nem idegen a pompa és a ragyogás. Múltjában kemény klubokban töltött időszakok és szinte az összes fent említett híresség is megfordult (nem beszélve olyan nevekről mint Madonna és Michael Jackson). Kabuki 2010 óta villanyozza fel a The Blonds arcait. Az első együttműködés óta ez a lendületes trió ugyancsak magasra helyezte a lécet a divat világában. Az alábbiakban Kabuki, Philipe és David elmondja, hogyan botlottak egymásba, miért szeretik a szuperhősöket és az extravagáns életmódot.

Kabuki:Több fotózáson találkoztam már a The Blonds ruhákkal. Emlékszem, az elején még kicsit tartottam is tőlük, amikor először találkoztunk, elvégre mégiscsak ők voltak a THE BLONDS! Ez pedig picit ijesztő elsőre. Azonban, amikor találkoztunk, nagyon cukik voltak. Azt hiszem, sokkal inkább két dívára számítottam.

Phillipe: Tényleg? Én is féltem. Mármint érted, Kabuki mindenkivel dolgozott már, aki számít. David és én régóta bálványoztukl. Annyira gyönyörűen dolgozik.

David: Már azelőtt imádtuk, ahogy Kabuki a sminken keresztül ki tudja fejezni magát, még mielőtt híres sminkmesterré vált volna. Elképesztő, hogy Kabukinak mennyi kreatív neergiája van, mennyire művészi és mennyire ügyel a részletekre.

Kabuki: Ez az egyik, amit imádok bennetek - a részletekre való idafigyelés, és a történetmesélés. A kollekcióitok annyira személyesek, az apró részletek szinte berántanak. Régen, amikor kicsinosítottam magam és a klubokban fejeztem ki önmagamat, még mielőtt profi sminkes lettem volna, hasonló folyamaton mentem keresztül: nagyon személyes volt, sok időt töltöttem saját magam kisminkelésével.

David: Nem mindenki megy ilyen messzire és szeirntem ezért értjük meg egymást ennyire jól. Ugyanaz az eszme munkál a háttérben, hogy mindenből vigyünk fel egy réteget.

"Minden szándékos, mindennek van oka és története. A szépség csak a történet egy kiegészítése, azé a történeté, amit el akarunk mesélni" - David Blond

Kabuki: Amikor 2010-ben először csatlakoztam a The Blonds showhoz, le kellett mondanom pár munkát Lady Gagával, a fashion week időzítése miatt. Ironikus módon azért hívtak fel, mert az előző sminkmesterük kapott egy új munkát…Lady Gagától. Nemrég dolgoztam Lady GAgával, talán megbocsát ezért.

Phillipe:Az évek során azt hiszem a kapcsolatunkból egyfajta színházi élmény lett. Tervezőként van egy víziónk és egy ötletünk a sztorihoz, Kabuki pedig létrehozza ezt, úgy, ahogy kell.

Kabuki: Úgy szoktam ezt a folyamatot leírni, mintha egy piramis lenne. Nagyon széles alappal kezdünk és a végén minden egyetlen pontra mutat. Ez pedig a bemutatónak az a pontja, amikor a modellek elindulnak a kifutón. Innen már nincs visszaút!

Phillipe: Magam sem mondhatnám szebben, mert ahogy Kabuki mondja, annyira pontos! Ott van az a pillanat, amikor minden összeáll, a vázlatoktól a valódi ötletekig és akkor tudod, hogy jön majd Kabuki és mindent a helyére tesz.

Kabuki: Köszönöm. Célom, hogy megőrizzem azt a szenvedélyt, amit a kollekcióitokba tesztek és a fashion week-en dolgozó összes sminkmester is így érez. Mindig izgalams ezen a bemutatón dolgozni. Úgy érzem, rengeteg pozitív energia születik abból a szellemi frisseségből, amit beleszőttök a pompás kreációkba.

David: Fontos a humorérzék is. Ezen túl pedig az is, hogy mindketten imádjuk a filmeket. EZ az egyik fő inspirációnk. Minden a régi Hollywood csillogásával kezdődött, Marlene Dietrichtől Marilyin Monroe és Mae Westen át Jean Harlow-ig. Így született a The Blonds.

Phillipe: De ott vannak a szuperhősök is. Imádjuk a szuperhősöket. She-Ra, Storm és a többiek…

David: Mindig is szeretteük az erős, szókimondó nőket, akik nem kérnek elnézést.

Kabuki: Emlékszem, körbe-körbe forogtam a hálószobámban, amikor Angliában először bemutatták a Wonder Womant, hét éves koromban. Szeretném megőrizni a The Blonds magas minőségét, mivel ők végzik a munka java részét, én csak a cseresznyét rakom a hab tetejére. Vagyis inkább egy csomó cseresznyét és csokidarát.

Phillipe: Kabukival dolgozni olyan, mintha egy új tetkóm lenne. Amikor megcsinálunk egy bemutatót, az örökre velünk marad. A smink pedig szerves részévé válik a kollekciónak.

Kabuki: A look megjelenése kissé macskaszerű. Ez egy fantázia, ami a változásról szól. Érzelmeket és izgalmat hozunk létre.

Phillipe: A modellekről csöpög az adrenalin, mert annyi mindenen mennek keresztül. Nagyon erősnek kell lenniük. Ezért gyakran ugyanazokat a modellekkel dolgozunk, mert tudják, mire mondanak igent: a fűzők, a haj, a cipők, a smink - imádják.

Kabuki: A look kihoz belőlük valamit, valami olyat, ami nagyon mélyen, legbelül szunnyad bennük.

David: A személyiségük is megváltozik, a ruhapróbáktól a bemutatóig. Nem arról van szó, hogy rájuk erőltetjük ezeket a ruhákat, vagy a look-ot, hanem, hogy képesek elképzelni magukat máshogy.

Kabuki: Ez rendkívüli erőt ad.

Phillipe: Szeretjünk látványos bemutatókat rendezni. Hiszen, ha egyszer ott vagyunk a Fashion Week-en, olyasmit kell letenni az asztalra, amire emlékezni fognak. Erre törekszünk évről évre. Nem fogjuk vissza magunkat. Minél több, annál jobb!