MIA MORETTI: Summer Vibrations

Itt a nyár! A divatszektor kedvence, DJ Mia Moretti kiszáll egy kicsit a partivilágból, hogy kézbe vegye a M•A•C Számok lejátszási listáját

Minden egyes szezonban, a M • A • C Számok felkéri a kedvenc partifelelőseinket, hogy válogassák össze saját favoritjaikat, amivel felejthetetlen pillanatokat szerezhetnek nektek.

A saját M • A • C együttműködésének debütálásával összhangban, az első „válogatónk” nem más, mint a zenei "stílusmúzsa", DJ Mia Moretti. Hogy megalapozza a nyári hangulatunkat, arra kértük Miát, pörgesse fel jellegzetes „desert disco” ritmusait ezen a “Summer Vibrations” lejátszási listán… több mint 60 zene - pikáns, szuper kis finomságok, oldschool menőségek és némi 50-es, 60-as éveket idéző Palm Springs-i csillogás.

Kattints a LEJÁTSZÁS gombra, és készülj fel a CHIC-re! (Tipp: indítsd el a lejátszást egy külön ablakban, így folyamatosan böngészhetsz az oldalon, míg a M • A • C Számok mennek szépen a háttérben.)

DJ MIA Moretti TOP 21 nyári kedvence - saját szavaival

Mindegyik számot megtalálod Mia Summer Vibrations lejátszási listáján - kattints a lejátszás gombra fent,

és indítsd be a nyarat!

1. "Jungle Fever" - Louie Vega Igazi klasszikus dallam, ami elég menő ahhoz, hogy a szomszédok &átjöjjenek egy közös italra, de medencés partira is.

2. “Lying in the Sun” – Koushik Koushik A 60-as évek pszichedelikus popzenéjét idéző, hip-hopba oltott új szám igazi klasszikus lehet, ami végtelen sivatagi autóstúrához, de egy medence melletti szerenádnak is tökéletes.

3. “Ain’t That A Kick In The Head” – Dean Martin Az eredeti Rat Pack részeként Dean Martin hozzájárult ahhoz, hogy Palm Springs az a hely legyen, ami ma is. A régi Hollywood olyan csillogását fedezhetjük fel benne, amit máshol nem találhatunk meg.

4. “Twiste et chante” – Sylvie Vartan Nézzünk szembe a tényekkel, a 60-as évek franciául szól igazán jól!

5. “Sugar Town” – Nancy Sinatra Ez volt az első dal, ami eszembe jutott a saját MAC kollekcióm zenéje kapcsán, és a bubblegum, azaz rágógumi rózsaszín színárnyalat találóan Ms. Sinatra után kapta a nevét.

6. “Itsy bitsy teeny weenie yellow polka dot bikini” – Brian Hyland Nincs mese, a legjobb dal, ami kivetkőztet a téli ruháinkból, bele egészen az „ici, pici” bikininkbe.

7. “I Got You Babe” – Sonny & Cher Sonny & Cher A tökéletes pár, ami bármilyen alkalomhoz és outfithez passzol.

8. “Lost In Paradise” – Caetano Veloso Slim Aaron 50-es, 60-as évekbeli fotói Palm Springs, a Cote d'Azur és Dél-Olaszország területéről, paradicsomi világot vetítenek elénk. Kapcsolj Caetano Veloso zenéjére, csukd be a szemed, és utazz vissza ezekre a mesés helyekre, különleges időkbe.

9. “Summer Wind” – Frank Sinatra Palm Springs közismert a forró nyári napokról, szeles éjszakákról, Frank Sinatra száma pedig pont ezeknek a szelek és Palm Springs esszenciáját ragadja meg.

10. “Good As New” – Vacationer A Nu-Hula zenei műfaj táborát erősítő zenekarok mindegyike bátran szerepelhetne ezen a listán. Ajánlom nektek, mellé pedig lehetőleg egy jó pohár aperol spritz-et a kezetekbe…

11. “A Summer Thing” – Cayucos A partmenti strandváros után elnevezett Cayucos újraértelmezi a 60-as évek surf rock stílusát, és megidézi a napfényes Kaliforniában rejlő nosztalgiát.

12. “Stars (Hold On) (Penguin Prison Remix)” – Youngblood Hawke Az egyik kedvenc bandám ezen a nyáron, tökéletes egy hétvége finisére, amikor még nem egészen vagyunk felkészülve arra, hogy hazamenjünk.

13. “Peach” – Prince Az szerettem volna, ha a M•A•C kollekcióm telis-tele van könnyen hordható, természetes árnyaltokkal, így barackkal és rózsaszínnel. A Casual Colour ajakrúzsomat és arcpirosítómat ez után az ikonikus Prince szám után neveztem el She's A Peach-nek. 

14. “It Was A Very Good Year” – Della Reese Az énekesnő nem csak újragombolja a klasszikus Frank Sinatra-számot, hanem lélekkel is megtölti.

15. “Hip Hug-Her” – Booker T   The MGs Igazi soul etalon a 60-as évekből, a Booker T & A MG elsődleges nyári rezgésforrás.

16. “Coconut Woman” – Harry Belafonte Harry Belafonte a legmesésebb képet festi ezzel az élénk, jelenésszerű dallal a nyárról, némi kókuszdióval megspékelve!

17. “Crawfish (Pilooski Edit)” – Elvis Presley Pilooski mindig megmutatja nekünk, hogy a régi slágerek mindig a legjobbak, és azt, hogy a legjobbak sosem mennek ki a divatból.

18. “Marilyn's Gold” – Jacques Renault Jacques Renault az egyik kedvenc New York-i DJ-m, aki tökéletesen keveri a régi és az új világot ebben a szólókiadásában.

19. “I Need Love” – Hot Toddy Ez a dark disco zene leginkább hosszú nyári éjszakákra tökéletes, amelyek a reggelbe is rendesen belenyúlnak.

20. “Les Rita Mitsouko” – Andy Ez a 70-es évekbeli francia popszám elég drámát és tartást mutat fel ahhoz, hogy még 40 évvel a születése után is releváns zeneként tekintsünk rá.

21. “Vitamin C” – Can Ez a ritmusos szám 1972-ből többször is bemutatkozott már filmzeneként, így az idei kultikus klasszikus, az Inherent Vice esetében is. Hírhedt szövege, "Hey you! You're losing your vitamin C", vagyis „Hé, te, csökken a C-vitamin szinted!” finom utalás arra, hogy a kaliforniai napsütésbe hajtson minket, védekezve közben persze a nap káros sugarai ellen!