CANDY KEN

Kidolgozott izmok, pink haj és Hello Kitty matricák. Candy Ken Berlin kedvenc, szivárványszínű kigyúrt szívtiprója.

GLOBAL HEROES ROVATUNKBAN OLYAN ÜNNEPELT SZTÁROKAT MUTATUNK BE, AKIK HAZÁJUKON KÍVÜL AZ EGÉSZ VILÁGON KEZDENEK HÍRNÉVRE SZERT TENNI

Jakob Kasimir, vagyis a rapperként és performanszművészként is ismert Candy Ken Berlin raktárakkal tűzdelt művésznegyedéből tört ki. Hello Kitty matricákkal az arcán megmondja a frankót a nagy dolgokról, a Candy Crushtól a Barbie babákon át az unalmasan hétköznapi lányokig. Nemrég robbant nagyot ‘RiFF RAFF IS MA DADDY’ című Youtube-slágere, amely összefoglalja megjelenését, amely mintha RIFF RAFF és Brooke Candy szerelemgyereke lenne. Pink haj, smink és szinte minden, amit egy ötéves gyerek játékai között megtalálunk. Erős elegy, ezért úgy gondoltuk, érdemes közelebbről is megismerni az internet egyik legjellegzetesebb és legmegosztóbb arcát..

Mikor lett belőled Candy Ken?
Mindig is én voltam ő, de külsőleg talán egy évvel ezelőtt jelentem meg így. Ausztriából származom, amely egy igen konzervatív ország, ezért elég nehéz önmagadat kifejezni az iskolában. Ellátogattam Tokióba, ami hatalmas benyomást tett rám. Mindig is szerettem a színes dolgokat és a Hello Kitty-t. Az ottani emberek pedig nagyon értékelték, ahogy öltözöm, azt hiszem úgy gondolák, ez elég kawaii.

Azt mondtad, nagy hatással volt rád RiFF RAFF. Találkoztatok valaha?
Soha. Meg akartam már keresni, hogy hozzunk össze együtt egy számot, mivel úgy érzem, egy olyan generációt képviselek, amelyet ő inspirált. Nem akarom lemásolni, de nagyon szeretem a dolgokat, amiket csinál. Nagyon örülök, hogy ennyire jól megy neki.

Mennyire komoly a Candy Ken személyiséged?
Nem veszem magam túl komolyan, de azért Candy Ken nem vicc. Ő olyasvalaki, aki nem gondolkodik túl sokat azon, hogy mi az amit szabad és amit nem. Például, hogy férfiként hordhat-e rózsaszínt, vagy fehérként hordhat-e fogékszert. Tetszik, ahogy Riff Raff felhasználja az utca dolgait én pedig ezt viszem egy lépéssel tovább, hozzátéve egyfajta gender-szemléletet is.

"Candy Ken nem vicc. Ő olyasvalaki, aki nem gondolkodik túl sokat azon, hogy mi az amit szabad és amit nem. Például, hogy férfiként hordhat-e rózsaszínt, vagy fehérként hordhat-e fogékszert."

Az életedből mennyi időt visz el, hogy Candy Ken bőrébe bújj?
Nem csak a színpadon vagyok Candy Ken. Hasonlóan öltözködöm - na jó, talán nem annyira extrémen - akkor is, ha a zöldségeshez megyek. Természetesen, attól függően, hogy épp mit csinálok, ahhoz mérten öltözöm szélsőségesen. Sok energiát fektettem abba, hogy úgy nézzek ki, ahogy. Ez mind a performance művészetem és a megjelenésem része.

Mit jelent számodra a szépség?
Szeretem a jelmezeket. Szeretem a színes kontaktlencséket, a hajfestéket, az élénk ruhákat, az ékszereket. A hőseim között olyan nevek szerepelnek mint a Die Antwoord, Lady Gaga, Brooke Candy, FKA Twigs…de nagyon szeretem Marilyn Manson stílusát is.

Ez nem meglepő. A Barbie Dolls videója elég ijesztő…
A művészetemen keresztül szeretem megélni és létrehozni azt, amit a való életben nem lehet. A klipjeimben és a fotókon olyan érzelmeket fejezhetek ki és olyan valószínűtlen jeleneteket hozhatok létre, amelyeket máshogyan nem tudnék.

Kövesd Candy Ken-t a Twitteren: @CANDYKEN69