CHARLES JEFFREY

Táncoljunk! Charles Jeffrey feltörekvő tehetség és a LOVERBOY csapata felrázza a divat világát az éjszakai klubbok által inspirált, festék-fröcskkölt férfiruha költeményeikkel

A Divatra Született (Made for Fashion) a vezető divattervezőket és sminkmestereket hozza össze egy őszinte beszélgetésre a kreativitásról, kollaborációról és a kifutók világáról

A Londoni Divathét mindig is híres volt a feltörekvő új reménységekről, akik a Central Saint Martins Londoni Divattervező Főiskoláról érkeznek frissen és a kreációikkal sokkolni és provokálni kívánják a kifutók világát. Ez a reputáció egyformán frusztrálja és motiválja is az angol tervezőket, akik közül van aki lesöpri magáról a városnak ezt a vad elvárását, és van aki ezt a hagyomány és a lázadás oldaláról közelíti meg.

Chares Jeffrey tervező az utóbbi mellett tette le a voksát. Annak ellenére, hogy a Dior-nál gyakornokoskodott és a tervezései az olyan divat 'bibliákban' jelennek meg mint a LOVE magazin és a Dazed, Jeffrey világképe az unkonformitásra és a rendszeren kívüli élet-igénlésre fókuszál. A londoni divatvilág nagy öregjeit képviseli: éjszakai klubbok mosdói, táncparkett, Észak-London sötét zugai az elegáns Mount Street-i boltokkal szemben.

His label started off the back of a good night out. While studying for his BA at Saint Martins, Jeffrey was invited to hold his birthday party at cult east London venue VF Dalston, formerly Vogue Fabrics. He and his pals arrived trussed up in fantastical wares, faces and bodies painted, covered in glitter and ready to dance. Their antics drew attention and Jeffrey decided to turn it into a regular night, LOVERBOY, to fund a master’s degree. His fashion label, also dubbed LOVERBOY, followed shortly after, when Lulu Kennedy of talent hub Fashion East spotted his talent.

A kísérletezés Jeffrey munkájának elengedhetetlen része. Korábbi bemutatói során a bulizás és a divat közötti határok mindig elmosódtak. A Divathéten a bemutatója hiába volt a délutánra beosztva, a fények homályosak voltak, a zene hangos, a modellek pedig táncoltak mintha csak egy táncparkett jelenetét látnánk. A londoni stílus támpillére, mint pl. a DIY és a punk végigkísérhető Jeffrey tervezéseink, amelyek fő jellemzője a több az még több, valamint az hogy hibázni emberi dolog és még gyönyörűnek is hat. A tervek a mixelésre bátorítanak mindenkit, legyen szó szabász által készített öltözékről festékkel szórt farmerrel vagy pedig meleg kötött holmiról és szigszalagról.

Lucy Bridge sminkmester Jeffrey-vel dolgozott a két legutóbbi bemutatóján (és Ő az aki csillámot és arcfestéket használ, amit imád Jeffrey a modelleken) de valójában már több mint 9 éve ismerik egymást. Találóan egy házibuliban találkoztak ahol Lucy lakott, amely ma már lerombolt, The George & Dragon melegbár. "A smink amit Jeffrey-vel létrehozunk semmilyen módon nem hagyományos"- mesélte Lucy. "Mérleg vagyok, tehát szeretek pontos és precíz lenne abban amit csinálok, de néha Jeffrey átjött és összekevert mindent...a végeredmény mégis nagyszerű lett! Jól az együttműködés közöttünk úgy, hogy mindketten benne vagyunk a tervekben, kettőnk kombinációja." A sminkre úgy gondoljunk mint ami átalakít vagy meglepetést okoz, mintsem hogy kiemel vagy megszépít." Minden az adott ember karakteréről szól: milyen ruhát viselnek, milyen a frizurájuk, milyen emberek...ezek azok amik meghatároznak minket."

A SS17-es következő bemutatójánál Jeffrey rengeteg terméket és árnyalatot használ a Carnaby Street-i M·A·C Pro üzletből - tökéletes lokáció, mivel a 60-as években a London központi helye volt- hogy póló mintákat és stílusokat álmodjon meg. Péntek este a modelljeinek és a kollaborációban résztvevők össze lettek zárva, festékkel felfegyverkezve, miközben Lucy és Dominic Skinner M·A·C Senior Artist instruálják őket hogyan színezzék ki az arcot. A következő bemutató is járhat a csapat fejében, vagy akár a bemutatót követő buli. Skinner így mesél róla: "Az olyan sminkre helyezzük át a hangsúlyt, amely péntek estén de vasárnap reggel is tökéletesen mutat'-mondta mosolyogva. "Az elmosódott smink most menő, az idő előrehaladtával csak jobb lesz."

"A LOVERBOY-nak legfőképpen a szépségről kell szólnia. A smink a meleg identitásunk és a márkánk fontos része. Arról szól, hogy átalakítod Önmagad, különösen ha az éjszakai életről beszélünk." - Charles Jeffrey

Mennyire fontos szerepet tölt be a smink a kollekciódban? Mindig gyönyörű smink láthatók a bemutatóidon!
Charles Jeffrey: A LOVERBOY-nak legfőképpen a szépségről kell szólnia. A smink a meleg identitásunk és a márkánk fontos része. Arról szól, hogy átalakítod Önmagad, különösen ha az éjszakai életről beszélünk. A művészek akik valaha inspiráltak és akikkel szerencsém volt együtt dolgozni, mind-mind felhasználták a saját átalakulásuk ideáját.

Számomra úgy tűnik, hogy az új dolgok kipróbálásának fontos szerepe van a munkádban?!
A ruhák tervezése során fontos momentum a ruhák felpróbálása, az hogy a karakter bőrébe képzeljük magunkat. Jelenleg ezt az időt arra használjuk, hogy finomítsunk a bemutató karakterein és eldöntsük, hogy melyik smink fog a különböző szekciókhoz passzolni.

Úgy tűnik remekül értesz a színek nyelvén! Mindig kékre fested magad a LOVERBOY estéken!
Zsigerből jött ez nálam, de tudat alatt biztos vagyok benne, hogy köze van Leigh Bower-hez. Amikor elkezdtem a LOVERBOY-t, sokat illusztráltam és utána saját magam akartam csinálni. Amikor a bemutató stílusát tervezzük meg, Lucy-nak rengeteg LOVERBOY referenciát mutatok meg, kifestett arcokat, régi fényképeket.

Nekem úgy tűnik, hogy imádsz kiöltözni és az egész készülődést. Te is úgy gondolod, hogy néha ez jobb része az estének mint maga a szórakozás?
Lehetséges, főleg ha elég időd van rá. Rendszeresen késésben vagyok és az egész csak egy nagy pánik. Azonban ha rááldozod az időt egy hosszú fürdőre, hogy áthívd a barátaidat, akkor nagyszerű élményt tudsz ebből varázsolni!

"Jelenleg egy olyan koncepción dolgozunk amely nem a partizásról szól, egyszerűen csak tovább akartunk lépni. Az intimitás az mindig is jelen lesz, most azonban egy ösztönösebb formában." - Charles Jeffrey

A LOVERBOY elődadásra való előkészületek hasonlóak ahhoz ahogyan egy bemutatóra készülsz fel?
Úgy gondolom, hogy a legutóbbi bemutatónál ez pontosan így volt. elenleg egy olyan koncepción dolgozunk amely nem a partizásról szól, egyszerűen csak tovább akartunk lépni. Az intimitás az mindig is jelen lesz, most azonban egy ösztönösebb formában. A következő, SS17 kollekcióban a ruhák már nagyon megfontoltak, feltehetőleg eltérően fogunk rájuk reagálni. Érdekes lesz megtapasztalni, hogyan változtatja majd meg a hangulatot.

Van egy olyan vélemény veled kapcsolatban, hogy életben tartod a londoni érzékenységet? Ezt hogyan fogalmaznád meg pontosabban?
Mindennek a közösség és az összezúzás az alapja. Véleményem szerint Londonnak kiválló multikultúrális hangulata van, rengeteg különféle emberrel és véleménnyel. Rengeteg réteg van amin keresztül meg lehet érteni Londont.

Érzek egy DIY hangulatot a munkáidon, egyetértesz ezzel?
A lényeg, hogy hogyan változtatod át magad a kezedben lévő lehetőségekkel. Ha Londonban élő fiatal vagy, az automatikusan szerény anyagi körülményeket fog eredményezni, amely automatikusan azt jelenti, hogy kreatívnak kell lenned és mindazt felhasználni ami rendelkezésedre áll. Igen, elhíresültünk erről a DIY-stílusról, mivel fontos számomra, hogy azt az üzenetet közvetítsük, hogy a márkánk midenenki számára elérhető. Sosem akartam, hogy exkluzív legyen...