Tiffany Johnston

Egyesült Államok
1988-ban csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

TIFFANY JOHNSTON

Tiffany Johnston vérében van a sminkelés. A kaliforniai South Lake Tahoe-ben született és nevelkedett, és az édesanyja által találkozott először a sminkeléssel, mivel kaszinók backstage-ében dolgozott és olyan sztárokat sminkelt mint Helen Reddy, Connie Stevens és Charo. "Alig voltam két éves, de nagyon éles emlékképeim vannak arról, hogy a backstage-ben vagyok és azt figyelem, amint édesanyám gyönyörűvé varázsolja a vendégeit". Édesanyja Vidal Sassoon hajmodellje volt és autodidakta módon tanult meg mindent a fodrászatról és a sminkelésről, miközben a Sassoon Academy-re járt. Tiffany számára édesanyja óriási inspiráció. Most a sminkelés iránti végtelen szeretetéről beszélget velünk.

Beauty Buff

"Középsikolában amíg mások a 7-Eleven előtt lógtak, én inkább édesanyám szépségszalonjába mentem a Granite Fifth sugárútra, hogy sminkelhessem a vendégeit. Imádtam azt a rituálét, amivel édesanyám nekilátott a munkának. Kellemes, pont odaillő zenét tett be és Cinnabar parfümmel fújta be magát ami által átvitt értelemben egy egyszerű nőből rajzfilmfigura lett. Csodás volt és minden Technicolor-nak tűnt: élénkebb, szebb és izgalmasabb."

Lip Service

"Mindig is nagy álmom volt, hogy sminkmester legyek, de úgy gondoltam nem realisztikus azt elvárni, hogy örömünk legyen a munkában. A főiskolán végig szabadúszó sminkesként dolgotam és  1995-ben, a ballagásom napján felhívott valaki a M·A·C-ből. Valaki a statisztikai csoportból ajánlott engem a barátjának, aki regionális menedzser volt. Találkoztam vele és kitalálta a rúzsom színét, ami egy M·A·C Folio árnyalatú rúzs volt. Azon kaptam magamat, hogy megkaptam a sminkes állást. A mai napig festek, temperától a sütőporon át a konyhai fűszerekig bármivel. Egyszer festettem egy festményt csak M·A·C termékekkel."

California Girl

"1998-ban, San Franciscoban lettem Senior Makeup Artist számos, trénerként eltöltött év után. 2004-ben Los Angelesbe költöztem ahol jelenleg is élek és TV show-kon is sminkelek. A New Yorki, Milánói és Párizsi Divathetek backstage-ében is dolgoztam, és lehetőségem nyílt olyan kiválósságokkal együtt dolgozni, mint Al Gore (akitől sokat tanulam a globális felmelegedésről) Vera Farmiga, Kiersen Warren, Kyra Sedgwick, Fantasia Barrino, Fran Drescher és Mick Jagger.”