Terry Barber

Egyesült Királyság
1992-ben csatlakozott a MAC-hez

  Ismerd meg sminkmesterünket

  Terry Barber a sminkmesterek igazgatója 17 éve tagja a M·A·C csaptának és nincs olyan dolog, amit ne próbált volna. Korábban már találkozott a márkával a New York-i Bendel'snél és szinte azonnal megragadták a pult mögött álló, punk tarajú, tetovált emberek. "Olyanok, mint én" - mondta. A jövőt illetően Barber türelmesen kivárta, amíg a M·A·C megjelent Londonban, 1993-ban, ahol a Harvey Nichols üzletében kezdett dolgozni. Ez a hely a vibráló egyéniségek központja volt, Barber szerint épp olyan, mintha "a Studio 54-ben dolgozott volna." Nagy-Britannia és Európa sminkmestereinek igazgatójaként Barber a márka egyik legszínesebb, legdivatosabb és legszókimondóbb nagykövete. De függetlenül attól, hogy épp hol van - a világ körül utazgatva mesterkurzusokat tart, bemutatókat vezényel le vagy nemzetközi divathetek során vezeti a csapatait - Barber számára a brand sokszínűsége az, ami folyamatos inspirációt jelent. "A M·A·C tanította meg számomra, miként lehet a maga módján bárkit gyönyörűvé varázsolni."

  Bowie, a múzsa

  "A sminkkel kapcsolatos rajongásom David Bowie-hoz és a hetvenes évekhez kötődik. Mindig lenyűgözött az a gondolat, hogy elmossuk a nemek közti határokat és ezzel új típusú szépséget hozzunk létre."

  Ikonok között

  "A legemlékezetesebb fotózásom Grace Jones-szal volt, a V magazine borítójára - Jean-Paul Goude fotózta. Amikor ezzel a két legendával lehettem egy stúdióban, az szinte testen kívüli élmény volt. Az általuk készített lemezborítók díszítették a szobámat, amikor fiatalabb voltam, szóval egész végig csak arra tudtam gondolni, hogy "én..itt? tényleg?!?"

  Csók mindenkinek

  "Mindig rúzsokat ajándékozok. A M·A·C rúzsok annyira hatásosak és olyan átalakulásokat lehet velük elérni, hogy ha egyszer feltetted, többé nem fogsz tudni nélkülük élni. A kedvenc ajándékba szánt árnyalataim olyan vörösek, mint a Ruby Woo, a Russian Red vagy a Diva, amit a legérettebb vörös színnek tartok."

   

  Artist Faves: Terry B