Rumiko Ikeda Harris

Japán
1997-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Rumiko Ikeda Harris sminkmester Tokióban él és dolgozik, ahol korábban közgazdaságtant hallgatott, mielőtt profi sminkmesterként kezdett volna dolgozni. Kezdetektől a M·A·C hűséges rajongója; azt mondja, nagyon szereti a "modern stílust és megközelítést", amely táplálja a smink iránti szenvedélyét. Korábban az Anna Sui-nak dolgozott, majd azért csatlakozott a M·A·C csapatához, hogy "karrierjében előrébb lépjen". Most arról beszél, hogyan dolgozik divatbemutatók és fotózások között, illetve arról is, miért tekinthető önálló művészeti ágnak a smink."

Befolyásos barátok

"Karrierem során annyi csodálatos élményben volt részem. Imádtam Stella McCartney tokiói bemutatóján dolgozni, akárcsak a Marni, MSGM és Max Mara bemutatókon az SS15 Milan Fashion Week során. Egyik kedvenc modellem Ai Tominaga, akivel volt szerencsém együtt dolgozni a DVF és Adeam bemutatók során. A divatheteken kívül egy átlagos napom során közösségimédia-tervezéssel, fotózásokkal foglalkozom, emellett kiadókkal és rendezvényszervezőkkel találkozom és tanfolyamokat tartok."

A művész

"Nagyon élvezem a finom bőrre felvinni a sminket, hogy művészeti alkotásokat hozzak létre. Nagyon inspirálnak az olyan legendás sminkmesterek, mint Gordon Espinet, Terry Barber, Tom Pecheux és Kabuki. Fiatalabb koromban szerencsém volt Kabukinak asszisztálni. A saját stílusom a természetes színekre koncentrál, fő ihletforrásomat pedig a művészeti galériákban látható festmények jelentik."

Vissza a gyökerekhez

"Szívem mélyén egy igazi vadóc vagyok. Szeretem a feketét és szeretem a dolgokat kicsit máshogy csinálni. Ez a lázadó hozzáállás új, izgalmas munkákat eredményez. Hiszek benne, hogy az alapokat jól kell lerakni. Mindenkinek meg kellene ismernie a M·A·C Lip Conditionert, a Studio Conceal and Correct Palette-t, valamint a Prep + Prime Transparent Finishing Powdert. Az időjárástól és az egészségi állapottól függően a bőr máshogy néz ki, ezért fontos, hogy a megfelelő bőrápoló termékeket válasszuk és megtanuljuk az arcmasszázs fogásait."

Artist Faves: Rumiko I