Debbie Finnegan

Egyesült Királyság
2001-ben csatlakozott a MAC-hez

Ismerd meg sminkmesterünket

Debbie Finnegan senior sminkmester vadócból lett művész, akinek a gót stílus iránti szeretete egészen az írországi Black Mountainsben eltöltött gyerekkoráig vezethető vissza. Ettől függetlenül legalább ennyire otthon érzi magát a napéfnyes Ibizán és szívesen ad tippeket akár esős, akár napsütéses időhöz passzló sminkekhez. Debbie a szerény kezdetekről és a M·A·C pultnál végzett munkájáról mesél, illetve arról, hogyan vált nemzetközileg elismert sminkmesterré.

A természet lágy ölén

"Eredetileg Belfastból származom, Észak-Írországból. A város szélén nőttem fel, a kert végében ott magasodott a Black Mountains. A gyermekkorom egy rakás háziállatról, koszos térdekről és fára mászásról szólt. A 13. szülinapomon megszűntem vadócnak lenni és felfedeztem a sminkelést. Többé nem néztem vissza. Részt vettem egy háromhetes tanfolyamon, Donegal partjainál. Annyira jó móka volt tíz különböző korú lánnyal egy házban lakni ez idő alatt. Rajtuk kezdtem el gyakorolni az átalakításokat."

Nem füstbe ment terv

"Később hat éven át dolgoztam különböző brit és ír M·A·C pultoknál. Az első M·A·C-termék, amibe beleszerettem, a Smolder egyik szemceruzája volt. Ez a lágy ceruza lehetővé tette, hogy a füstös szemhéjak egy egészen új szintjét hozzam létre. Nagyon tetszett a drámai végeredmény. Nagyon szeretem az ilyen szemceruzákat, amelyek azonnal átalakítják az arcot. Szeretem a Lord It Up Pearlglide Linerét is, ami szintén egy szuper, lágy ceruza, meleg, bronzos árnyalattal és egy kevés csillámmal."

Spanyol napfény

"Ibiza a kedvenc helyem a világon. Amikor odautazom, mindig nálam van az Extreme Dimension Mascara, mivel ezzel tudom elérni a leghosszabb szempillákat, emellett csodásan lehet vele öltöztetni a szemet. De magammal viszem a Studio Finish Concealert is, amit szeretek felmelegíteni és elfedni a fekete karikákat a szemem alatt. Emellett a hiperpigmentációmra is jó. Végül, ha sokat lógok a napon, erős színekre van szükség az ajkaimon. Most épp a Lipstick in So Chaud a kedvencem, ez egy harsány, narancsvörös szín, drámai matt textúrával. Szuperül kiemeli a szemeimet, nagyon kékek lesznek tőle, az arcom pedig valósággal kivirul.

Artist Faves: Debbie F