Carolina Pettersson

United Kingdom
Started in 1988

About Carolina Pettersson

A dániai senior sminkmester, Carolina Petterson nincs híján a női rafinériának és az éles szemnek, ami a részleteket illeti. Puha, légies sminkjeiért világzerte sokan rajonganak; múzsája a koppenhágai nő: erős, okos és elegáns. Pasztellszínekkel telített palettájának is ez az alapja: harmatos, természetes színek, sötét, csábító szempillák jellemzik munkásságát. Itt karrierjéről is mesél nekünk, ami egy kis koppenhágai külvárosból indult, a dán határvidék széléről.

Sellő

" Egy Koppenhágától húsz kilométerre található kisvárosból származom. Az első igazi szenvedélyem az úszás lett: minden szabadidőmet a medence körül töltöttem, de szép fokozatosan abszolút városi lány lettem. Olyan közel igyekeztem kerülni Koppenhága szívéhez, amennyire csak lehetett.”

Szájmánia

"Már akkor arra kértem anyukámat, hogy sminkeljen ki, amikor még ki sem tudtam mondani ezt a szót. Dánul úgy mondjuk, hogy "sminke", én pedig azt mondtam, "skinke" (ami viszont sonkát jelent). 18 éves koromra már nekem is megvolt az első sminktermékem, egy vörös rúzs, amit imádtam. Szerintem ez is része a dán gyökereimnek. Nálunk ugyanis nagyon sok lány következetesen az erős színű rúzsra helyezi a hangsúlyt a sminkjében. Én viszont szeretem hangsúlyozni a szemem is, Lord It Up Pearlglide Intense Eye Linerrel, de jöhet még a Sweet Satisfaction Pro Longwear Eye Shadow és az Omega Eye Shadow. A pilláimra hármas szempillaspirál kombinációt használok: Prep + Prime Lash, False Lashes Extreme Black és Extended Play Lash. Igen, jól értitek, nem túlzok!”

Segítő kéz

"A legemlékezetesebb pillanat a karrierem során az volt, amikor egy rákos megbetegedésben szenvedő ügyfél odajött hozzám. Elveszítette az összes haját, beleértve a szemöldökét és a szempilláit is és amikor a sminktermékek segítségével újravarázsoltuk, sőt, még műszempillát is kapott, csodálatos volt látni a mosolyát. Jó érzéssel töltött el a képesség, hogy önbizalmat adhatsz. "

Artist Faves: Carolina P